Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Κινδυνεύει το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου;

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.... Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η υπόθεση Αιολικό Πάρκο Κορώνου στο ΣτΕ, από αυτά που έχουμε στα χέρια μας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο Δήμος Δρυμαλίας όχι μόνο να βρεθεί μπλεγμένος σε δικαστικές διαμάχες αλλά να βρεθεί και οικονομικά ζημιωμένος. Και αυτό διότι:

Καταρχάς οι μέτοχοι της εταιρείας του Αιολικού Πάρκου Κορώνου, είναι οι ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον κ.Χατζησάββα και μπορεί στο τέλος να βρεθούν όλοι μαζί κατηγορούμενοι για απάτη.

Κατά δεύτερον, ακόμα και να μη συμβεί αυτό, ο Δήμος Δρυμαλίας έχει υπογράψει σύμβαση με τον (φυγόδικο πλέον) κ.Χατζησάββα. Δε γνωρίζουμε τα νομικά, αλλά αν κάτι δε συμφέρει τους σημερινούς μετόχους της εταιρείας (μιας και ο κ.Χατζησάββας πλέον έχει αποχωρήσει), δεν αποκλείεται να εφεύρουν διάφορα νομικά τερτίπια με αφορμή τον κ.Χατζησάββα.

Και τέλος
η σύμβαση με την οποία έγινε το έργο έχει ακυρωθεί από το 2003 (Δείτε ΕΔΩ) και δε φαίνεται να ανανεώθηκε ΠΟΤΕ !! Θυμίζουμε ότι το έργο για άγνωστους λόγους ξεκίνησε το 2008 ενώ δηλαδή η σύμβαση είχε ήδη λήξει (ο κ.Μανωλάς προφορικά έχει ισχυριστεί ότι το καθυστέρησε η Δ.Ε.Η. 5 χρόνια, το έργο όμως καθυστέρησε συνολικά 9 χρόνια και ανεξάρτητα με το ποιοι ήταν οι λόγοι καθυστέρησης, μία ανανέωση σύμβασης ήταν υποχρεωτικό να έχει γίνει). Αυτό σημαίνει πως στην ουσία η νομιμότητα του έργου είναι αμφισβητούμενη ενώ οι όροι λειτουργίας του είναι πλέον αόριστοι, μετέωροι και συγκεχυμένοι. Το σκάνδαλο λοιπόν του Αιολικού Πάρκου της Ρόδου περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα για το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου, επειδή στις παρανομίες που έχει το ίδιο σαν έργο, προστίθενται και...."προσωπικές" παρανομίες των μετόχων της εταιρείας:

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Απριλίου 2010, στην εκπομπή κίτρινος τύπος του κ.Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αποκαλύφθηκαν τα ονόματα μερικών εκ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, .

Ανάμεσα στους 4 κατηγορούμενους που εδώ και μήνες κατηγορούνταν για παθητική δωροδοκία κ.λπ. ακούστηκε και το όνομα του συμπατριώτη μας. Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας....


Watch Skandalo Aiolikou Parkou Rodou - Naxos - Korwnos - Xatzisabbas in News | View More Free Videos Online at Veoh.com


Θα γνωρίζετε βέβαια ότι υπάρχει η ρήση:
"Ένοχος, ένοχον ου ποιεί."


Φανταζόμαστε πως κάτι ανάλογο θα χρησιμοποιήσει σαν υπερασπιστική γραμμή και ο συμπατριώτης μας. Ο κ.Χατζησάββας δηλαδή, δε θα έπρεπε να είναι σε θέση να κατηγορεί τον οποιονδήποτε (άρα και τον συμπατριώτη μας), αφού ο κ.Χατζησάββας ως...ένοχος/κατηγορούμενος, ενδέχεται να κατηγορεί αδίκως όποιον τον βολεύει, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του.


Από την άλλη μεριά όμως, ο κ.Χατζησάββας έχει στα χέρια του καταθετήριο τράπεζας ποσού 2.000.000 δραχμών που κατέθεσε στο όνομα του......συμπατριώτη μας, όπως φαίνεται στην εκπομπή κίτρινος τύπος και στο απόσπασμά της στο youtube.

Θυμηθείτε τώρα την προηγούμενή μας ανάρτηση και το 3ο άρθρο της Ροδίτικης Εφημερίδας "Η Δημοκρατική":
Σε εκείνο το άρθρο, ένας εκ των άγνωστων τότε κατηγορουμένων του Υπουργείου Οικονομικών (Σημ.: εμείς από τότε εικάζαμε ότι ήταν Ναξιώτης), αναφέρεται στην απολογία του ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτά τα 2.οοο.οοο δρχ., δικαιολογώντας τα ως "αμοιβή" για εργασίες που έκανε για την προώθηση του αιολικού πάρκου στο νησί καταγωγής του το οποίο θα κατασκεύαζε ο κ.Χατζησάββας την περίοδο 1999 .

Δηλαδή ακόμα και αν ο κ.Χατζησάββας λέει ψέμματα στο ότι "λάδωσε" τον συμπατριώτη μας, ο ίδιος ο συμπατριώτης μας παραδέχεται σε καταθέσεις του (με βάση πάντα τα δημοσιεύματα) πως πήρε δύο εκατομμύρια δραχμές το 1998 για ΙΔΙΩΤΙΚΗ εργασία που αφορούσε το Αιολικό Πάρκο Κορώνου, ενώ ταυτόχρονα ήταν ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ στο υπουργείο οικονομικών και την εργασία αυτή, προφανώς τη "βρήκε" μέσω του υπουργείου στο οποίο εργαζόταν!!!! Δηλαδή παραδέχεται πως παρανόμησε. Απλώς η παρανομία για την οποία τον κατηγορεί ο κ.Χατζησάββας (λάδωμα) είναι κακούργημα, ενώ η παρανομία που φαίνεται να ομολογεί ο ίδιος είναι πλημμέλημα.

Τα γιατί και τα πώς προς το παρόν τα αφήνουμε....
Έχουμε προβληματιστεί με πολλά: Ακόμα και με το ότι ενώ αρχικά μιλούσαν για υπάλληλο του υπουργείου που υπηρετεί στην "Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας" τώρα μιλούν για υπάλληλο που υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαχείρισης Κοινοτικών Πρωτοβουλιών του Υπ.Οικονομικών, μία "Διεύθυνση" που δεν την βρήκαμε στο υπουργείο οικονομικών όσο και αν ψάξαμε.............Υπήρχε η υπηρεσία και καταργήθηκε; Έγινε λάθος; Όποιος μπορεί ας μας λύσει την απορία...
Όπως και να έχει βέβαια δε μας ενδιαφέρει άμεσα το "ποιον" του συμπατριώτη μας.

Αυτό που μας καίει είναι ότι ο κ.Μανωλάς σε δημόσια συζήτηση, παραδέχεται ότι γνώρισε και συνεργάστηκε με τον κ.Χατζησάββα επειδή του τον σύστησε ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ συμπατριώτης μας που ακούγεται στην εκπομπή του κ.Τριανταφυλλόπουλου να κατηγορείται !!!!!!!!!!!!!!!

Έτσι λοιπόν συμπληρώνεται το τρίγωνο που είχαμε φτιάξει στην προηγούμενή μας ανάρτηση και οι απορίες που είχαμε εκφράσει τότε, παραμένουν και γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ (Διαβάστε την προηγούμενη ανάρτηση για να τις θυμηθείτε).Όπως και να έχει ξαναθυμίζουμε πως η..."νύφη" παραμένει απλήρωτη σε αυτή την υπόθεση και ότι (όπως σωστά υπονοεί και το βίντεο) το αιολικό πάρκο πέραν των παρανομιών του και των καταστροφών που προκάλεσε και προκαλεί, αποτελεί και μία βαριά κληρονομιά του Δήμου και των δημοτών του.

Βλέπετε:

- Ο Χατζησάββας φαίνεται να έχει φύγει στο εξωτερικό.
- Ο....συμπατριώτης μας παρ' ότι κατηγορείται για κακούργημα είναι ελεύθερος άνευ όρων για άγνωστους σε εμάς λόγους.
- Και ο κ. Εμμανουήλ Μανωλάς, φαίνεται απλώς να έχει διαλέξει τους πιο "επικίνδυνους" συνεργάτες (έναν φυγόδικο και έναν κατηγορούμενο).
- Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να δείτε όλους τους κατηγορούμενους (βλ.Χριστοφοράκος, Χατζησάββας κ.λπ.) να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, αφήνοντάς μας τα χρέη τους...

Όλοι αυτοί λοιπόν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη γλίτωσαν ή θα τη γλιτώσουν. Η σύμβαση όμως του Αιολικού Κορώνου και το Αιολικό Πάρκο ΥΠΑΡΧΟΥΝ και σε μεγάλο βαθμό είναι όλα παράνομα.

  • Αυτές τις παρανομίες ποιος θα τις πληρώσει;
  • Μήπως ο Δήμος;
  • Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να διασφαλιστεί έστω και τώρα, μιας και ο κ.Μανωλάς που τον εκπροσωπούσε τότε, ΔΕΝ τον διασφάλισε; (αν κρίνουμε από την επιλογή του κ.Χατζησάββα)
  • Ή μήπως ελπίζει ο Δήμος ότι και τη νύφη να πληρώσει, θα βρει τρόπο να "εισπράξει" τη ζημιά από τους Δημότες του;
  • Μήπως κάποιος πρέπει να πράξει τα δέοντα δια της δικαστικής οδού πριν είναι πολύ αργά για το Δημόσιο Συμφέρον; Ήδη από όσα μαθαίνουμε, ύστερα από καταγγελία πολίτη, ο εισαγγελέας ασχολείται με τη σύμβαση. Μήπως θα έπρεπε να επεκταθούν οι έρευνες;


Υ.Γ.1: Συγχαρητήρια στο δημιουργό του βίντεο. Είναι περιεκτικότατο.

Υ.Γ.2: Καλό θα ήταν ο κ.Μανωλάς να τροποποιήσει τη φράση που αναφέρει στο βιογραφικό του (Δείτε το ΕΔΩ) σύμφωνα με την οποία:

"Από το 1997 προσπάθησε για τη δημιουργία του Αιολικού Πάρκου Νάξου στην Αμμόμαξη Κορώνου, το οποίο σήμερα λειτουργεί δυναμ/τας 7,56MV με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κορώνου."

Υ.Γ.3: Εν τω μεταξύ σας ενημερώνουμε ότι η εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου για αυτό το θέμα συνεχίστηκε και σήμερα (Πέμπτη) με νέες εκπληκτικές αποκαλύψεις που εκθέτουν και τη σημερινή κυβέρνηση.

Υ.Γ.4: Επειδή το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις φτιάξαμε κάτω κάτω στη δεξιά στήλη μία ξεχωριστή ενότητα που αφορά όλο το υλικό που σχετίζεται με το σκάνδαλο του Αιολικού Πάρκου Ρόδου (άρθα, συνεντεύξεις, εκπομπές κ.λπ.)