Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Γενική Συζήτηση για το Αιολικό Πάρκο

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να συζητήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε, σχετικά με το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου.

81 σχόλια:

  1. Ώστε έτσι Μανωλάκη; Ταξιδάκι στη Ρόδο κάναμε ε; Καλά περάσαμε εκεί στα spa και τις σάουνες; Αυτός είσαι. Με τις τιραντούλες σου (από το πολύ φαί τις έβαλες;), μερακλής και το τερπνόν με τα του οφελίμου. Να σε χαίρονται οι συγχωριανοί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν θα βάζετε στο στόμα σας τον Μανωλά θα πλένετε το στόμα σας. Κομπρενεβού; Άντε μη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι χρειάζεται να πλένουμε το στόμα μας κάθε φορά που θα βάζουμε το όνομα του γιατί θα έχει βρωμίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΩΝΟ

    ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ BLOG ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ , ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ? ΑΝ ΟΧΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο παρακάτω blog:
    http://apollonasnaxou.blogspot.com/2008/08/blog-post.html?commentPage=3

    Απεύθυνα πρόσκληση στον κ. Μανώλη Δ. Μανωλά για να συμμετάσχει στην διαδικτυακή μας συζήτηση. Εκείνος προφανώς αγνόησε την πρόσκληση μου (εξάλλου δεν είναι και υποχρεωμένος). Παρολαυτά εξακολουθεί και κάνει μονόλογο μέσα από την εφημερίδα στην οποία ορθογραφεί.

    Το έχω γράψει και άλλες φορές, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Μανωλάς. Όμως έκανε την αρχή με την Κόρωνο και τώρα μπορεί να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος με τον κίνδυνο να φυτευτούν ανεμογεννήτριες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Νάξου.

    Όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την υστερία των ημερών μας. Η υστερία ακούει στο όνομα πράσινη ανάπτυξη. Εγώ παρολαυτά την αποκαλώ πράσινη μ...κία.-

    Θέλει σύνεση, ψάξιμο, στοχασμό. Δεν μπορούν οι πράσινοι επιχειρηματίες να καταστρέψουν το φυσικό τοπίο των νησιών μας, δεν έχουν το δικαίωμα. Τα νησιά στα οποία θα γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις με την τοποθέτηση τόσο πολλών αιολικών πάρκων, να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ξοφλήσουν τουριστικά.

    Οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό θα ήταν φρόνιμο να ψάξουν το θέμα, μετά θα είναι πολύ αργά.

    Μη μένουμε στα λόγια, το καλοκαίρι είναι κοντά. Ας ρωτηθούν οι επισκέπτες της Νάξου για το ενδεχόμενο πως θα τους φαινόταν το νησί φορτωμένο με ανεμογεννήτριες. Δεν είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια έρευνα του στυλ δημοσκόπησης. Οι απαντήσεις μπορούν να κρίνουν πολλά.

    Υ.Γ. Οι επιχειρηματίες του τουρισμό της Νάξου πρέπει να ψαχτούν γιατί μετά την «υποτιθέμενη» οικονομική κρίση μπορεί να θα έρθει και η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ των 5:54 πες μας τι δουλειά είχε ο Μανωλάς στη Ρόδο να υπογράφει συμφωνητικά και άσε τη φαγούρα. Δεν μπορούσε ο Χατζησάββας να πάρει τον κώλο του να έρθει στη Νάξο; Καλά ρωτάνε οι διαχειριστές. Εγώ μαλάκας είμαι να πληρώνω φόρους για να μου γυρίζει ο Μανωλάς τα Δωδεκάνησα και να κλείνει μαλακισμένες συμφωνίες εις βάρος μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τραγικός όρος είναι αυτός που λέει ότι μετά τα 50 χρόνια θα μας δώσουν ανεμογεννήτριες ΑΝ λειτπυργούν; Αλλιώς λέει θα τις μετατρέψουν σε παρατηρητήρια; Τι είναι αυτά; Για μισό αιώνα θα παίρνουμε ψίχουλα και όταν θα έρθει η ώρα αντι για αιολικό πάρκο θα πάρουμε παρατηρητήρια; Γιατί έτσι όπως το υπολογίζω και από αυτά που λέγονται, μετά από 50 χρόνια δε θα δουλεύει καμία ανεμογεννήτρια. Ωραία συμφωνία έκανε ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασε τη σύμβαση. Είναι ο όρος 17 της σύμβασης. Αν δεν κάνω λάθος κάπου το γράφουν και οι διαχειριστές, αλλά τώρα δεν μπορώ να το βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν κύριοι καταστροφολόγοι είναι πράγματι τόσο χάλια η σύμβαση όπως λέτε και δε συμφέρει τον Δήμο, τότε γιατί το ΣτΕ επέτρεψε να συνεχιστεί το έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΣτΕ δε κοιτάει αν το έργο θα συμφέρει το Δήμο. Το ΣτΕ κοιτάει την συνταγματικότητα και την σωστή εφαρμογή των Νόμων. Αν λοιπόν το οποιοδήποτε έργο έχει γίνει νομότυπα τότε το ΣτΕ δεν έχει δικαίωμα να το σταματήσει. Και πάλι βέβαια το ότι το έργο δεν έχει ανασταλεί, δε σημαίνει ότι το έργο έχει γίνει και νόμιμα. Μπορεί να σημαίνει ότι αυτοί που προσέφυγαν δε βρήκαν τις παρανομίες του για να τις δείξουν στο ΣτΕ. Δυστυχώς έτσι είναι. Το ΣτΕ εξετάζει μόνο ό,τι του δείξει αυτός που προσφεύγει. Δεν κάνει από μόνο του έρευνα. Αντί λοιπόν να ειρωνεύεσαι περι "καταστροφολόγους" καλύτερα να μάθεις κάποια πράγματα πριν. Ακόμα καλύτερα θα είναι να περιμένεις να δεις και τι θα αποφασιστεί στο ΣτΕ τον Απρίλη που τελικά θα δικαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή (συνεχίζω) το ότι δεν συμφέρει αυτή η σύμβαση τον Δήμο είναι πρόβλημα του Δήμου. Δεν είναι πρόβλημα που θα το λυσεί το ΣτΕ για λογαριασμό του Δήμου. Ο Δήμος ας πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κλειδί της υπόθεσης θα ήταν, να αντιδρούσε η τοπική κοινωνία της Κορώνου. Από την στιγμή που δεν αντέδρασε (η τοπική κοινωνία), τα αποτελέσματα είναι σήμερα γνωστά. Η προσφυγή που έχει γίνει στο ΣτΕ αφορά κυρίως τα πτηνά. Όλα τα άλλα, τα στραβά και τα ανάποδα δεν έχουν κατατεθεί.

    Εκτός αυτού η εταιρεία κατασκευής του έργου, κοίταξε να προλάβει (και τα κατάφερε) τετελεσμένα γεγονότα. Οι πληροφορίες από την Κόρωνο ήταν ξεκάθαρες, οι τεχνικοί δούλευαν νύχτα-μέρα.

    Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση και είναι οξύμωρο ότι οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα. Αμφιβάλλω πολύ, αν έχουν ξεκαθαρίσει το ετήσιο χρηματικό ποσό που προβλέπεται για το δημοτικό διαμέρισμα της Κορώνου. Αμφιβάλλω πολύ, αν δοθούν θέσεις εργασίας σε ντόπιους κορωνιδιάτες.

    Όλα αυτά τα μεγάλα μυαλά, πρέπει να ανέβουν στην ορεινή Νάξο. Ας ανοίξουν τα μάτια τους (μήπως και ξεστραβωθούν) για να δουν την άθλια ηλεκτροδότηση που υπάρχει. Ας επιλύσουν πρώτα τα βασικά και έπειτα να προχωρήσουν στα αιολικά πάρκα.

    Υ.Γ. Η κυβέρνηση της πράσινης ανάπτυξης, διατυμπανίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους. Εγώ ο αφελής ρωτάω, από την στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα πως σχεδιάζουν και υλοποιούν το σχέδιο Καλλικράτης;

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Zorro για να αντιδράσει η τοπική κοινωνία της Κορώνου πρέπει να έχει και ενημέρωση. Αυτοί από που να μάθουν για τα κατορθώματα του Μανωλά; Εμείς πρέπει να τους ενημερώσουμε πόρτα-πόρτα. Αλλά για να τους ενημερώσεις πρέπει να ξέρεις. Εγώ τώρα κατάλαβα γιατί ο Μανωλάς πήγε στη Ρόδο να υπογράψει και δεν ήρθε ο Χατζησάββας στη Νάξο. Ο πονηρός ο Χατζησάββας με τον τρόπο του θα τον έχει σίγουρα στο χέρι και για αυτό παρ' ότι καθυστέρησε 10 χρόνια να κατασκευάσει το αιολικό πάρκο, ο Μανωλάς κάθισε σούζα. Και πού είσαι ακόμα. Μπράβο σε αυτούς που το ανακαλύψανε. Είμαι περίεργος να δω τι θα βγει να πει ο Μανωλάς τώρα που είδαμε το ποιον αυτού που έκανε το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τα άρθρα που έχετε και τα οποία διάβασα, το θέμα φαίνεται να είναι πολύ σοβαρό. Ο κ. Χταζησάββας μπορεί πλέον να έχει φύγει από την εταιρεία, με το πρόσχημα της υπεξαίρεσης χρημάτων. Το πρόβλημα όμως παραμένει, αφού οι μέτοχοι της εταιρείας η οποία είναι αυτή που έχει και το αιολικό πάρκο Κορώνου, βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον κ. Χατζησάββα. Τα έξοδα για αυτή της τη διαμάχη θα είναι χιλιάδες ακόμα και δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ αυτή η διαμάχη μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Επομένως μέρος από τα έσοδα του αιολικού πάρκου Κορώνου θα καταλήγουν στα δικαστήρια εναντίον του κ.Χατζησάββα μειώνοντας έτσι τα κέρδη της εταιρείας. Άρα με αυτό τον τρόπο και με βάση τη σύμβαση που έχετε αναρτήσει ο Δήμος θα έχει μειωμένα έσοδα, αφού το 10% είναι επι των κερδών της εταιρείας και όχι επι των εσόδων. Ο Δήμος Δρυμαλίας δε θα έπρεπε να κάνει κάποιες ενέργειες για να μη χάνει χρήματα;

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε δεν τα διάβασες προσεκτικά. Αν δεις το πρώτο άρθρο θα καταλάβεις ότι ο Χατζησάββας στην ουσία δεν έχει πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού δεν κατηγορείται για υπ' εξαίρεση. Δηλαδή τα λαδώματα έχουν αποδειχθεί λαδώματα. Κατηγορείται απλώς ότι λάδωσε, χωρις απόφαση του ΔΣ της εταιρείας και άρα ήταν...άπιστος προς την εταιρεία. Ο Χατζησάββας προφανώς απέδειξε στο δικαστήριο ότι όλοι γνώριζαν για τις πράξεις του και απλώς δεν είχαν κάνει ΔΣ για αυτές τις...πράξεις. Εξού και το απόσπασμα:

    "Το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο αφού εξέτασε την έφεση του κατηγορούμενου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου έκρινε ότι δεν διαπράχθηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου με αντικείμενο συνολικά άνω των 73.000 ευρώ κατ' εξακολούθηση.
    Το πρωτόδικο βούλευμα τον είχε απαλλάξει εξάλλου από την κατηγορία της απάτης κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 73.000 ευρώ."

    Το πρόβλημα λοιπόν το έχουν οι Γερμανικές Εταιρείες που συμμετέχουν πάνω από το 50% στο αιολικό πάρκο Ρόδου. Προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το Χατζησάββα σαν μεσάζων και μετά να του πάρουν και τα λαδώματα πίσω, πετώντας τον έξω από την εταιρεία (αυτόν και άλλους 4-5). Την πάτησαν όμως και τώρα:

    -Πρέπει να διεκδικήσουν τα λαδώματα και τις μίζες από τους υπαλλήλους του Υπ.Οικονομικών κ.λ.π.

    -Πρέπει να γλιτώσουν τις ποινές.
    - Πρέπει να γλιτώσουν την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου Ρόδου γιατί όπως φαίνεται έγινε με παράνομες εγκρίσεις.
    - Πρέπει να επιστρέψουν στην Ε.Ε. τα λεφτά τις επιχορήγησης και ταυτόχρονα.
    - Αν έχουν πάρει και δάνειο για το έργο οι εταιρείες αυτές χρωστάνε τα κέρατά τους στην τράπεζα.

    Κοινώς οι Γερμανοί την έκατσαν χοντρά και μαζί με αυτούς και η Ελληνική εταιρεία που δημιούργησαν και μαζί με αυτή και όλα τα αιολικά πάρκα που έχει αναλάβει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από χρόνια, θα πάρουν τα λεφτά τους από τους υπαλλήλους του Υπουργείου.

    Αυτοί οι υπάλληλοι από την άλλη, έχουν μπλέξει άσχημα. Πολύ άσχημα. Τα ήθελαν και τα έπαθαν βέβαια. Ποιος ξέρει πόσα παίρνουν και από πόσα έργα ακόμα. Θα μπει θέμα "πόθεν έσχες" ή το ΠΑΣΟΚ της διαφάνειας θα θολώσει κάπου εδώ;

    Πολύ θα γελάσω με τους Κορωνιδιάτες που περιμένουν να πάρουν και λεφτά από το αιολικό. Με βάση τη σύμβαση θα παίρνουν το 10% από τα κέρδη μιας εταιρείας που ξοδεύεται στα δικαστήρια και κινδυνεύει να χάσει και τις επιχορηγήσεις που τις είχε υπολογίσει στο έργο σαν κεφάλαιο. Θα παίρνει 10% από τα "κέρδη" μιας εταιρείας που θα είναι στα όρια της χρεωκοπίας! Χρυσές δουλειές έκανε πάλι ο Μανωλάς. Μην ανησυχείτε πάντως. Και λεφτά να μην πάρετε θα έχετε 9 παλούκια κοντά σας. Κάτι θα βρείτε να τα κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πού είσαι ρε Ζορρό να μαζέψεις τα λεφτά για το φτωχό κορωνιδιάτικο λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δείτε το παρακάτω link:
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=96631&cid=4

    Αυτό είναι το καθεστώς των πράσινων επιχειρηματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα είμαι λιγάκι καυστικός και σίγουρα θα ξενίσω κάποιους, όμως η αλήθεια ορισμένες φορές είναι σκληρή.

    Τους κορωνιδιάτες τους συνοδεύει ο όρος «κουνίτες». Υποθέτω πως αυτό συμβαίνει γιατί τους αρέσει να είναι ευφάνταστοι, τους αρέσει να επιδεικνύονται και να κάνουν «εφέ» κοινώς είναι εφετζήδες.

    Σε όλη την Νάξο είναι έκδηλη η ανησυχία σχετικά με τα αιολικά πάρκα. Οι κάτοικοι των άλλων χωριών π.χ. της Κωμιακής ψάχνονται, ενημερώνονται, αντιδρούν. Οι κορωνιδιάτες αντί αυτού κόβουν πίτες και διοργανώνουν «event» για να κουνηθούν οι νεόπλουτοι. Επίσης κοιτάζουν να κάνουν κάποιο «κατόρθωμα» για να αποκτήσουν δημοσιότητα μέσα από το blog του ...

    Υ.Γ. Μη γράφετε ως «Ανώνυμος», βρείτε ένα ωραίο «ψευδώνυμο» για να ξέρουμε σε ποιόν να απαντάμε.

    Asta la vista
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περιμένω να δω τόσες μέρες να βγει κανένας Μανωλάς να διαψεύσει τίποτα. Αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κρύφτηκαν όλοι οι ποντικοί; Πού είναι εκείνος ο Μανωλάς που έχει ανοίξει 45 μπλόγκια με φωτογραφίες και αλωνίζει και ειρωνεύεται για τα αιολικά μέχρι και στο indymedia; Ο...μεγάλος Μανωλάς πότε θα στεφτεί πρόεδρος λιμενικού ταμείου; Θα μας έβρει κι εφτό το κακό; Να ιδούμε και εκεί τα έργα και τις ημέρες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι αλήθεια ότι ο Μανωλάς δεν έγινε πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Νάξου; Το άκουσα σήμερα και άκουσα ακόμα ότι δεν έγινε κανείς πρόεδρος. Θα αναλάβει ο Μαράκης μάλλον. Αναρωτιέμαι, είναι πολιτικό παιχνίδι του Μαράκη που θέλει να τα έχει καλά με όλους ή μήπως εξαιτίας του σκανδάλου με το Χατζησάββα και το υπουργείο οικονομικών και το πιθανό μπλέξιμο του Μανωλά πάγωσε η υπόθεση; Πείτε μας να μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο στους κωμιακίτες, ενδιαφέρονται για το θέμα και ψάχνονται.

    -Οι κορωνιδιάτες τι κάνουν;
    -Κοιμούνται.
    -Γιατί κοιμούνται;
    -Μα για να δουν όνειρα.

    Δεν υπάρχει τίποτα, το απόλυτο μηδέν. Ποια Ευρώπη, ποια προγράμματα, ποιες μελέτες. ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
    Μη κοροϊδεύουμε την νοημοσύνη του κόσμου, το πανηγύρι γίνεται για να τα αρπάξουν οι πράσινοι επιχειρηματίες.
    Δεν βλέπω φως, το σύστημα εξουσίας έχει τον τρόπο να εξαγοράζει τις συνειδήσεις του κόσμου.
    Δείτε τι γίνεται στην Κόρωνο, τους αρκεί ότι ήταν πρωτεργάτης ο Μ.....ς. Θεωρούν το αιολικό πάρκο σαν να είναι ιερός τόπος, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουν μέχρι και δεήσεις.

    Είναι αποδεδειγμένο ότι η αιολική ενέργεια δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές απαιτήσεις. Επίσης είναι βέβαιο ότι όσα αιολικά πάρκα και να στηθούν, τα εργοστάσια λιγνίτη δεν θα αναστείλουν «ποτέ» την λειτουργία τους.

    Σημασία έχει ότι η Νάξος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία απέραντη βιομηχανική ζώνη.
    Το νησί θα τελειώσει «οριστικά» και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ και να ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ στα σχέδια εκείνων που εμφανίζονται ως ψευτοσωτήρες του περιβάλλοντος.

    Δεν τους γουστάρουμε τους ψευτοσωτήρες, δεν γουστάρουμε το παραμύθι τους, δεν γουστάρουμε την προπαγάνδα τους. Αυτοί έχουν ξεπεράσει και τον χουντολόγο Γιώργο Παπαδόπουλο, ούτε στην επταετία δεν υπήρχε τόση προπαγάνδα. Σήμερα το ένα μέσο επικοινωνίας μιλάει για την Πράσινη Ανάπτυξη, το άλλο μιλάει για την Πράσινη Ανάπτυξη, ο Πεταλωτής μιλάει για την Πράσινη Ανάπτυξη, η θεια μου η Ευτέρπη μιλάει για την Πράσινη Ανάπτυξη. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

    Το καταλάβαμε, Πράσινη Ανάπτυξη το πρωί, Πράσινη Ανάπτυξη το μεσημέρι, Πράσινη Ανάπτυξη το απόγευμα, Πράσινη Ανάπτυξη το βράδυ, στον ύπνο μας την νύχτα και πάλι Πράσινη Ανάπτυξη. Το άλλο πάλι, στην Κόρωνο τα όνειρα έχουν θέμα την Πράσινη Ανάπτυξη. Θέλετε και άλλο, υπάρχουν χαρτιά υγείας που αναγράφουν Πράσινη Ανάπτυξη. Πράσινη Ανάπτυξη και ξερό ψωμί.

    Αν νομίζετε πως η Πράσινη Ανάπτυξη είναι πανάκεια τότε θα χάσετε πραγματικά το παιχνίδι, είναι κάτι σαν το μπούμερανκ.

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά που θα παραθέσω παρακάτω δεν έχουν άμεση σχέση με το θέμα των αιολικών πάρκων. Όμως πρέπει να γνωρίζουμε (τι και πως) σχετικά με την ιστορία της Κορώνου.

    Το τελευταίο διάστημα, όλοι βλέπουμε την μακακία των γερμανών «φίλων» μας. Βλέπουμε πως συμπεριφέρονται απέναντι στην χώρα μας και πως μας προσβάλλουν μέσα από τα περιοδικά τους (βλ. περιοδικό Focus).

    Οι γερμανοί «φίλοι», μας αποκαλούν κλέφτες. Μιλούν ποιοι; Εκείνοι που έσπειραν την δυστυχία στον ελληνικό λαό, μιλούν εκείνοι που δεν είχαν και δεν έχουν ιερό και όσιο.

    Στην κατοχή, η γερμανική μακακία ήταν καταστροφική για την Κόρωνο.
    Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, παιδιά ορφάνεψαν, πολλοί άλλοι ξενιτεύτηκαν.

    Οι γερμανοί «φίλοι», οφείλουν μια τεράστια χρηματική αποζημίωση προς τον ελληνικό λαό. Τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και πρέπει να ξεπληρώσουν ένα «ελάχιστο» από την δυστυχία που προκάλεσαν. Οι Κορωνιδιάτες επίσης, πρέπει να αποζημιωθούν.

    Στην Κόρωνο κανείς δεν ενδιαφέρεται. Εδώ και μια εικοσαετία προσπαθούν να φτιάξουν ένα μνημείο για τα θύματα της κατοχής και όμως είναι ανίκανοι για να το ολοκληρώσουν.

    Στην Κόρωνο πριν από 15 με 20 χρόνια, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του «ευεργέτη», «ορισμένοι» έφτασαν στο σημείο και έβαλαν μέσα στα σπίτια τους, τους γερμανούς «φίλους».
    Για ποιον λόγο; Για να κάνουν «δωρεάν» διακοπές οι γερμανοί «φίλοι» και να πουν BRAVO KORONOS PEOPLE!

    Ορισμένοι κορωνιδιάτες ήθελαν να επιδείξουν το πόσο φιλόξενοι είναι. Όμως «όλοι» είχαν ξεχάσει τον όλεθρο που είχε προκαλέσει η γερμανική μακακία.

    Στην Κόρωνο δεν υπάρχει οικογένεια που να μην είχε έστω και ένα θύμα στην κατοχή. Όμως «όλοι» ξέχασαν, αποβλακώθηκαν από τους ανόητους που είναι στα πολιτικά πράγματα. Ίσως να φταίει η αμορφωσιά, φταίει σίγουρα και η αμάθεια.

    Μια φορά τον χρόνο, όφειλαν να τιμούν τα θύματα της κατοχής. Όχι με κόλλυβα αλλά με εκδηλώσεις, που να προκαλούν αίσθηση και να στέλνουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι).

    Αυτό σημαίνει «παράδοση» να θυμόμαστε εκείνους που έφυγαν, που έφυγαν όχι πλήρης ημερών αλλά επειδή δεν είχαν το αυτονόητο, την σίτιση.

    Σήμερα στην εποχή της κονσέρβας και του ζαμανφου, στην Κόρωνο ορισμένοι «αδαείς», θέλουν να επιβάλουν ως «παράδοση» τις καντάδες που έκαναν «κάποιοι» με τους μπαγλαμάδες τους, κατά τις απόκριες.

    «Παράδοση» δεν είναι ο μπαγλαμάς του καθενός, «παράδοση» είναι η ιστορία ενός τόπου και πως εκείνη διαφυλάσσεται.

    Καταλάβατε λοιπόν γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ και δεν αντέδρασε η «πλειοψηφία» των κορωνιδιατών για το αιολικό πάρκο.

    Δεν ασχολήθηκαν ΠΟΤΕ για τα θύματα της κατοχής, δεν διεκδίκησαν ΠΟΤΕ το ελάχιστο χρηματικό ποσό (για την μνήμη εκείνων που έφυγαν) και περιμένατε ότι θα αντιδρούσαν σήμερα για το αιολικό πάρκο!

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το αστείο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Δήμαρχος επέλεξε ως έμπειρο δραστήριο και ηθικό παράγοντα της Δρυμαλίας τον Μανωλά...για πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. 2000 ευρώ μηνιαίο μισθό και ένσημα.
    έχει δουλέψει ποτέ του αυτός ο άνθρωπος;
    επαγγελματίας παράγοντας το παίζει χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βγες τυφλοπόντικα να γράψεις το ονοματακι σου να δουμε αν αποδειχτούν αυτά που λες. Αλλιώς βάλε το καλσον και κοιμίσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1. Είναι μήπως ψέμα ότι αποδεκατίστηκε ο κορωνιδιάτικος πληθυσμός κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής;

    2. Είναι μήπως ψέμα ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή προσπάθεια για να τιμηθεί η μνήμη εκείνων που «έφυγαν» κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής;

    3. Είναι μήπως ψέμα ότι όσοι ήταν και είναι στα πολιτικά «πράγματα» τη Κορώνου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τις αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος;

    4. Είναι μήπως ψέμα ότι τον Απρίλιο του 1993 φιλοξενήθηκαν γερμανοί τουρίστες από τους κατοίκους της Κορώνου; Δεν ποινικοποιούμε το γεγονός αυτό, όμως το αναφέρουμε για να τονίσουμε πως στην δήθεν φιλοξενία ορισμένοι είναι πρωταγωνιστές, όμως όταν πρέπει να διεκδικήσουν τα αυτονόητα (που έχουν ιστορική σημασία για την Κόρωνο) τότε λάμπουν με την απουσία τους.

    Υ.Γ. Ορισμένοι κύκλοι θίγονται από την ανωνυμία των bloggers, θεωρούν τους bloggers ως αλήτες, παραβατικά άτομα, κουκουλοφόρους κτλ.

    Μέσα από τα blogs καταθέτουμε ελεύθερα και τεκμηριωμένα τις απόψεις μας.-
    Στηρίζουμε τις απόψεις μας, με επιχειρήματα και καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα που διαδραματίζουν δήθεν πρωταγωνιστικό ρόλο.-
    Καταδικάζουμε τις ανυπόστατες κατηγορίες από όπου και αν προέρχονται.-

    Όμως σε καμία περίπτωση, δεν θα σας κάνουμε το χατίρι να το βουλώσουμε.-

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτά που γράφεις καιρό τώρα για το Μανωλά αλλά και το παραπάνω για το Λιμενικό, βγες να να γράψεις με το όνομά σου και όχι να συκοφαντείς. Να μας πεις και για την Κόρωνο και τους νεκρούς της Κατοχής τι έχεις κάνει. Μηδέν. Τώρα που θα στηθεί το μνημείο θα βγουν κάτι υποκείμενα σαν και σένα να λένε οτι πιέσανε και έγινε.
    Οι Κορωνιδιάτες μας ξέρουν όλους μας και γι' αυτό τους βρίζεις. Εκείνοι ξέρεις τι λένε για κάτι φάτσες σαν και σένα. Hesta la vista.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε των 15:02 είσαι στυγνός προβοκάτορας.

    Ότι αναρτώ το αναρτώ ως Zorro και δεν θα απολογηθώ για τις υπόλοιπες αναρτήσεις.-

    Μάθε πρώτα να διαβάζεις, να κρίνεις σωστά και έπειτα να βγάζεις συμπεράσματα.

    Στη προκειμένη κάνουμε διάλογο μέσα από το συγκεκριμένο blog. Οι κανόνες των blogs, δεν σου απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου αρκεί να είναι τεκμηριωμένος. Τα ψευδώνυμα είναι άλλος ένας απο τους κανόνες των blogs, πορευόμαστε με αυτό δίχως να έχουμε κάποια πολιτική ασυλία για να μας καλύπτει.-

    Το κατάλαβες τώρα; Όταν αναφέρεσαι στον Zorro θα του προσάπτεις «μόνο» τα όσα έχει αναρτήσει και όχι ότι περνάει μέσα από το «ξερό» σου το κεφάλι.-

    Σε ότι αφορά την ανωνυμία, εσύ είσαι ανώνυμος και μερικοί άλλοι που υπογράφουν ανώνυμα στις διάφορες φυλλάδες. Από την στιγμή που θέλετε επωνυμία ξεκινήστε να υπογράφετε επώνυμα (αφού είστε οι πολιτισμένοι εξυγιαντές και διεκδικείται το αλάθητο του πάπα).

    Η κουβέντα σταματά εδώ. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να σπαταλώ τον πολύτιμο χρόνο μου, απαντώντας στον καθένα που θέλει να κάνει το μαύρο - άσπρο.

    Υ.Γ. Φτιάξτε επιτέλους το μνημείο, έχουν περάσει 65 ολόκληρα χρόνια από την τραγωδία της Κορώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δε μας λες τι έχεις κάνει για την Κόρωνο, αφού ασχολείσαι μαζί της. Εκείνη τη ρώτησες αν σε ξέρει και αν σε γουστάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ώπα, μισό. Εσύ συνομιλείς με το χωριό και μάλιστα σου είπε το χωριό ότι δεν ξέρει και δε συμπαθεί τον Zorro; Πώς ακριβώς συνομιλείς με τα σπίτια και τις ρεματιές; Πώς ακριβώς κάποιος ρωτάει την Κόρωνο οτιδήποτε; Να το κοιτάξεις φίλε. Το να ρωτάς σπίτια και ρεματιές και αυτά να σου απαντούνε δεν είναι νορμαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όταν λέω Κόρωνο εννοώ τους κατοίκους της, αφελή ή αγράμματε. Και όταν λέω Ζορρό, εννοώ όλους τους όμοιούς σου. Κατάλαβες;
    Μαστίγιο που θες παληκάρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σύντροφε Βαρδάρη, δεν κατάλαβες ακόμη ότι ο «ανώνυμος hesta la vista» είναι το γνωστό φερέφωνο-ακόλουθος που εμφανιζόταν με δέκα ψευδώνυμα και στο blog του Απόλλωνα;

    Αναρωτιέσαι αν είναι νορμάλ; Σαφώς και όχι!

    Έκανα μια ανάρτηση σχετικά με τους γερμανούς «φίλους» και τον όλεθρο που σκόρπισαν κατά την κατοχή στην Κόρωνο και ο «ανώνυμος hesta la vista» εμφανίστηκε για να προασπίσει εμμέσως πλην σαφώς τα συμφέροντα των γερμανών.

    Υ.Γ. Τελικά την κουκούλα ποιος την φοράει;

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γερμανοί πίσω από την εταιρεία του Χατζησάββα που έκανε σύμβαση με το Μανωλά. Έχω ακούσει και ότι ο Μανωλάς έχει ή προσπαθεί να αποκτήσει και "εμπορικές" παρτίδες με Γερμανούς πουλώντας τους οικόπεδα. Αυτό το τελευταίο αληθεύει; Κι αν αληθεύει τι ακριβώς παίζεται με τον εν λόγο κύριο και τη Γερμανία σαν χώρα; Για φωτίστε μας να ξέρουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σώπα ρε μεγάλε. Εννοούσες λοιπόν τους κατοίκους της Κορώνου και όχι τα σπίτια και τις ρεματίες της; Με κούφανες! Τελικά είμαι αφελής! Και επειδή είμαι αφελής, να σε ρωτήσω δυο, τρία ακόμα πραγματάκια:
    Ρώτησες όλους τους κατοίκους της Κορώνου αν ξέρουν και συμπαθούν τύπους σαν εμένα και τον Zorro; Τους ρώτησες έναν έναν; Αν το έκανες αυτό, πέραν του "μπράβο", σου βρήκα και ένα παρατσούκλι: "Δημοσκόπος" ή "εκπρόσωπος Κορώνου"!

    Λύσε μου και την άλλη απορία εσύ που ρώτησες τους κατοίκους της Κορώνου:

    Τελικά πόσοι είναι οι κάτοικοι στην Κόρωνο; Είναι μόνο 300 ή είναι 748 που λένε τα χαρτιά, με τα οποία ο Μανωλάς καταφέρνει και αποσπά χρηματικά ποσά, επιχορηγήσεις και τα ρέστα, δήθεν για την Κόρωνο (Το πού τα ξοδεύει μετά είναι άλλο θέμα).
    Για πες μου λοιπόν: Είναι πλασματικά τα στοιχεία για τον αριθμό των κατοίκων της Κορώνου; Στους καταλόγους δηλαδή η Κόρωνος φαίνεται να έχει ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ κατοίκους από την πραγματικότητα; Εμένα έτσι μου πανε και καταλαβαίνεις....τόσο αφελής που είμαι τους πίστεψα. Πες μου όμως εσύ που ρώτησες τους κατοίκους του χωριού, τελικά ισχύει κάτι τέτοιο; Και για να έχουμε καλό ρώτημα ποιους κατοίκους ρώτησες; Τους αληθινούς ή αυτούς του καταλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πού σαι ρε συ που ήθελες να μας μαστίγωσεις; Πού σαι που έλεγες εμάς ποντικούς; Αυτό ήταν; Μπήκες, γάβγισες μπας και τρομάξουμε και τώρα που είδες τα σκούρα την έκανες με ελαφρά; Μήπως πήρες εντολές να το βουλώσεις από...άνωθεν, για να μην πάρει έκταση το θέμα; Εφαρμόζεις δηλαδή την ίδια τακτική, όπως το έχεις ράψει και δεν έχεις πει κουβέντα για το σκάνδαλο που είναι αναρτημένο πάνω από μήνα και που εμπλέκεται ο Χατζησάββας του Μανωλά και Ναξιώτης ανώτατος υπάλληλος υπουργείου οικονομικών;
    Άσε μην απαντάς. Ξέρω που είσαι:

    Είτε μετράς τους κατοίκους της Κορώνου να δεις πόσοι είναι γιατί μάλλον αποδείχθηκες πιο αφελής και μωροπίστευτος από εμένα.

    Είτε έχεις ειδοποιήσει όλους τους "μόνιμους" κατοίκους Κορώνου που στην πραγματικότητα μένουν στη Χώρα, στην Αθήνα, σε άλλα χωριά της ορεινής Νάξου και...στα νεκροταφεία για να έρθουν στο χωριό και να τραβήξεις μία φωτογραφία να μου τη στείλεις και να σου "βγει" ο αριθμός 748 που φαίνεται στους καταλόγους.

    Θα σου έλεγα να καλύτερα κρυφτείς αλλά έχει πλάκα να βλέπω τη μούρη σου να τρίβεται στις λανθασμένες επιλογές σου. Για να μη γελάει ο κόσμος μαζί σου, άσε το μαστίγιο και βάλε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούμε πολλά ανέκδοτα αλλά το τελευταίο και το πιο αστείο, αναρτήθηκε από τον διαχειριστή του στο «σπουδαίο» blog www.koronosnews.blogspot.com .

    Τι μας λέει; Ότι κάποιος τεμπέλης φιλόπουλος ενήργησε για να αποτραπεί η ανέγερση των ανεμόμυλων που βρίσκονται στην περιοχή του αιολικού πάρκου Κορώνου. Μάλιστα η εταιρία του αιολικού Κορώνου ενώ ήταν έτοιμη να καταθέσει τα χρήματα για την αναστήλωση των ανεμόμυλων ξαφνικά κάποιος τεμπέλης φιλόπουλος τους χάλασε τα σχέδια.

    Κοίτα να δεις τι γίνεται στην άτιμη κοινωνία. Αίσχος!
    Ρε σεις μας δουλεύεται, μοιάζουμε να τρώμε κουτόχορτο;

    Εδώ η εταιρεία του αιολικού Κορώνου πήγε και έστησε τους πυλώνες δίπλα από τον εναέριο που είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο και δεν παρενέβη κανένας.

    Εδώ η εταιρεία του αιολικού Κορώνου πήγε και έστησε τους πυλώνες πάνω από χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό και δεν παρενέβη κανένας.

    Εδώ η εταιρεία του αιολικού Κορώνου ενώ εκκρεμούσε η απόφαση από το ΣτΕ, φρόντισε έτσι ώστε, οι τεχνικοί της να δουλεύουν μέρα-νύχτα για να προλάβουν τετελεσμένα γεγονότα και πάλι δεν παρενέβη κανένας.

    Και μόλις η εταιρεία έπρεπε να αναστηλώσει τους ανεμόμυλους, ξαφνικά κάποιος τεμπέλης φιλόπουλος τους χάλασε τα σχέδια. Ωραία, και ποιος μου λέει εμένα ότι πίσω από τον τεμπέλη φιλόπουλο δεν βρίσκεται η ίδια η εταιρία; Για ποιον λόγο; Για να αποφύγει το κόστος κατασκευής, θέλει και ρώτημα;

    Δεν υπονοώ κάτι αλλά εκφράζω μια απορία που θα την είχε εύλογα ο οποιοδήποτε.

    Υ.Γ. Συμπαράσταση στον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λετε, λετε εσεις στα ... μου σας γραφω. Τον ειδατε τον προυπολογισμο του δημου; Τα λεφτά απο τα εσοδα των ανεμογεννητριων που δουλευουν εδω και μηνες δεν ηταν μεσα στον προυπολογισμο γιατι πανε κατευθειαν στο δημοτικο διαμερισμα Κορωνου. Το ειπε ο Μανωλας στο δημοτικο συμβουλιο, αλλα οι διαχειριστες και κατι τομαρια σαν και του λογου σου μασκοφορε, κανετε πως δεν ακουτε. Γιατι δεν τα βγαζετε αυτα στον αερα; Τωρα που θα γινονται εργα στο χωριο να δω τι θα λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σαφώς και θα γίνουν έργα και μάλιστα το έργο θα είναι θέατρο σκιών με πρωταγωνιστή εσένα ανώνυμε, 14:23. Ο ρόλος σου θα είναι εκείνος του Χατζηαβάτη και θα κάνει υποκλίσεις και μετάνοιες προς τον αφέντη σουλτάνο. Ω σουλτάν, σουλτάν. Ξέρεις εσύ καλά από μετάνοιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμε 09 Μάρτιος, 2010 14:23 δεν ξέρεις τι σου γίνεται για αυτό χαίρεσαι σαν χαζοχαρούμενος. Τι είναι αυτά που λες; Ξέρεις; Τα λεφτά δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορώνου και να μην γράφονται στον προϋπολογισμό του Δήμου γιατί απλούστατα δεν έχει η Κόρωνος δικό της ταμείο!!!!

    Σε ποια εποχή ζεις; Έχει ταμείο κανένα Δημοτικό Διαμέρισμα για να έχει ταμείο το Δ.Δ. Κορώνου; Ηλίθιος είσαι; Το ταμείο είναι ΕΝΑ και αυτό είναι του Δήμου Δρυμαλίας. Από εκεί ΑΝ αποφασιστεί μέσω του ΔΣ του Δήμου τα λεφτά θα πάνε σε έργα στο Δ.Δ. Κορώνου. Μόνο έτσι.

    Αν όντως ειπώθηκαν αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε ψαχτείτε γιατί το "ταμείο" του Δ.Δ. Κορώνου είναι αυτοσχέδια πατέντα του σουλτάνου σας που μάλλον έχει ανοίξει δικό του φέουδο. Τι νομίζετε ότι είστε εκεί στην Κόρωνο; Το Βατικανό είναι και έχετε δικούς σας νόμους; Τελικά το Αιολικό είναι της Κορώνου ή είναι του Μανωλά; Τιμολόγια για αυτά τα λεφτά υπάρχουν; Για δείχτε τα αν τολμάτε να σας μπουζουριάσει ο εισαγγελέας όλους μαζί.

    Καλά σας λένε ονειρευάμενους... Ζείτε σε ένα δικό σας υπέροχο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλώς τον «Ανώνυμο, Hesta La Vista». Τι μας λες, μας γράφεις στα α..ί..α σου; Ώστε τα έχεις τόσο μεγάλα; Πρόσεχε μη πάθεις την γρίπη των πτηνών!

    Σύνελθε και μη γράφεις ασυναρτησίες. Να βγάλουμε στον αέρα τι; Τα έργα που ΘΑ γίνουν;

    Περιμένουμε να δούμε τι έργα θα κάνετε; Θα τα επενδύσετε μήπως για να ράψετε βράκες και κόκκινα φέσια; Ελπίζω μόνο να μη βάλετε φέσι στην Κόρωνο, ο βερεσές τελείωσε και η υπομονή εξαντλήθηκε.

    Σας ενοχλεί ο λόγος του Zorro, σας καταλαβαίνω απόλυτα! Όμως η ουσία είναι ότι χρησιμοποιώ επιχειρήματα και λέω καυστικές αλήθειες. Ποτέ δεν αποκάλεσα κάποιον ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ. Ποτέ δεν αποκάλεσα κάποιον ΚΛΕΦΤΗ. Απλά, καυτηριάζω τις λανθασμένες και ξεπερασμένες πολιτικές. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν σας πειράζει!

    Είχατε μάθει να είστε πάντα στο απυρόβλητο, δικαίωμα σας είναι αυτό. Όμως, είναι και δικό μας δικαίωμα να σας ασκούμε κριτική για κάθε στραβό και ανάποδο που κάνετε.-

    Είστε αλαζόνες, προκλητικοί και δεν τολμάτε να κάνετε την αυτοκριτική σας. Νομίζετε πως είστε οι σωτήρες της ορεινής Νάξου και όλης της Νάξου γενικότερα.

    Τα είδαμε τα έργα σας, μπουχτίσαμε. Δεν θέλουμε άλλο να βλέπουμε τις φάτσες σας. Δεν θέλουμε άλλο να βλέπουμε άσχετους δημάρχους, αμόρφωτους αντιδημάρχους και προϋπολογισμούς που αναλώνονται σε έργα στα νεκροταφεία της ορεινής Νάξου.

    Αυτά είναι τα έργα σας, κάνατε την ορεινή Νάξο ένα απέραντο νεκροταφείο με δημότες μαριονέτες που σας περιτριγυρίζουν και σας γλύφουν για να πάρουν κάτι, έστω και ένα ξεροκόμματο.

    Ώστε αυτό ήταν το όραμα σας; Αν ΝΑΙ τότε είστε άξιοι της μοίρα σας.

    Asta la vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Gia ayto kala ekane o Manwlas kai proxwrhse to aioliko korwnou. Alla ayto de sas aresei. Ta erga epektaseis twn nekrotafeiwn den sas aresoun. Peite mas kapoios ti sas aresei kai o proedros toy limenikou mas tameiou tha analavei. Giati eseis eiste anikanoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πες τα Zorro, είσαι αρχηγός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάτε λίγο πιο...κόσμια μεταξύ σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ducamel01 έχεις απόλυτο δίκιο, πάνω από όλα πρέπει να διαφυλάσσεται η ομαλή λειτουργία του Blog. Απλά, ορισμένοι κύκλοι είναι προκλητικοί και επιδιώκουν να χαλάσουν το όλο κλίμα.

    Asta la Vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Έέέέέέέτσι μπράβο. Καλά έκανε και τα έβγακε ο Τριανταφυλλόπουλος τα ονόματα για να ξέρουμε ποιοι μας έβαλαν το ΔΝΤ μέσα στη χώρα. Μανωλάδες βρήκατε τρύπα να κρυφτείτε ή δε σας θέλουν ούτε αυτές; Φτού σας ρε. Παριστάνετε και τους ευεργέτες του λαού. Ευεργέτες της τσέπης είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

    http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=4205&catID=18&pubID=1

    Τα καλύτερα δεν θα αργήσουν, η ώρα της κρίσης πλησιάζει και τα πάντα θα κριθούν επι τάπητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ω,ρε γέλια που θα κάνω. Θα θελα να βλέπω τις φάτσες τους από μία γωνία όταν θα αρχίσουν οι δημοσιογράφοι να παίρνουν τηλέφωνα στο δήμο και να ρωτάνε. Μια αναφορά στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης χρειάζεται τώρα και μετά ποιος το χέζει το ΣΤΕ. Έτσι να τρέχουν οι καρεκλοεξαρτημένοι και να μη φτάνουν. Τι έχουν να πουν οι υποστηρικτές του πάρκου για αυτά τα χάλια; Τίποτα; Είναι υπεράνω, ε; Κάνετε πως δεν καταλαβένετε ή δεν ακούτε; Θα την ακούσετε όμως μια και καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ωραίο το αρθράκι της εφημερίδας της Ρόδου. Δεν κοιτάνε την καμπούρα τους, ασχολούνται με το δικό μας αιολικό πάρκο. Βρε πάενε απ' εκεί δημοσιογράφε που δεν ξέρεις ίντα σου γίνεται και λες στην περιοχή ΤΟΥ Κορώνου. Μάθε γεωγραφία πρώτα. Περιοχή ΤΗΣ Κορώνου. Και μάθετε επιτέλους ότι το πάρκο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέσα σε Natura. Θα σας βόλευε, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμε των (27 Απρίλιος, 2010 21:04), το Αιολικό Πάρκο της Κορώνου μπορεί να μην είναι Natura όπως λες, αλλά είναι πάνω από κατοικημένο παραδοσιακό οικισμό. Γι’ αυτό τι λες:

    Είπες στους βοσκούς που είναι πλησίον του Αιολικού Κορώνου ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν στείρωση στα πρόβατα;
    Αν δεν τους το είπες, τότε θα τους ενημερώσουμε εμείς.

    Σε ενόχλησε η λάθος διατύπωση του δημοσιογράφου της ροδιακής εφημερίδας, τα παλούκια και ο θόρυβος που δημιουργούν δεν σε ενοχλούν;

    Βέβαια κοιμάσαι και κοιμάστε όλοι εκεί στην Κόρωνο, έχετε αναγάγει τον ύπνο ως επιστήμη και στα όνειρα έχετε κάνει διδακτορική διατριβή.

    Είστε παράδειγμα προς μίμηση ή μήπως για αποφυγή;
    Έχετε την σμύριδα που την θάψατε για να ασφαλίζετε και να παίρνετε τους ψήφους από τους χωραΐτες και τους αθηναίους «κορωνιδιάτες και μη».

    Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός σας; Να τον χαίρεστε.
    Αυτά είναι τα προοδευτικά μυαλά που έχετε εκεί στην Κόρωνο; Να τα χαίρεστε.

    Υ.Γ. Άδικο και κρίμα, το χωριό που γέννησε τον Μέγα Νικηφόρο Μανδηλαρά έχει κατοίκους «ορισμένους» που παίρνουν πόζα για να γίνουν θέαμα στο blog του ακόλουθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΗΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΕΠΙΣΤΑΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΙΛΑΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Είναι κληρονομικές οι θέσεις; Από πότε; Πίστευα ότι είναι κληρονομική «μόνο» η θέση του πρωθυπουργού σ.σ. Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου κ.α.

    Τι σας φαίνετε παράδοξο; Ότι ο επιστάτης είναι απόφοιτος δημοτικού; Στην κοινωνία της Κορώνου δεν έχουν αξία τα διπλώματα, αξία έχει μόνο το «δίπλωμα» της κλίκας του ευεργέτη ή το «δίπλωμα» της άλλης κλίκας των γαλάζιων «εκσυγχρονιστών».

    Δεν τα γνωρίζετε; Ο γαλάζιος αντιδήμαρχος είναι απόφοιτος δημοτικού αλλά και οι σύμβουλοι του τοπικού διαμερίσματος Κορώνου δεν πάνε πίσω, του δημοτικού είναι και εκείνοι και μάλιστα είναι συνταξιούχοι και αναλαμβάνουν δημόσια έργα.

    Κύριοι αυτά είναι τα καζάντια τους, τα λαμόγια και οι αγράμματοι συνευρέθησαν και δημιούργησαν το επικίνδυνο «κοκτέιλ» της διαπλοκής και της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δείτε και αυτό:

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=129230&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το κατάντημα του Έλληνα φαίνεται από το σχολιαστή στις 28 Απρίλιος, 2010 14:32.Είτε ειρωνεύεσαι είτε όχι η κατάντια σου είναι κατάντια. Στην περίπτωση που ειρωνεύεσαι δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω αναλυτικά. Τόσα καταλαβαίνεις τόσα λες. Στην περίπτωση που το λες σοβαρά κατάλαβε κάποια στιγμή ότι πρέπει εσύ ο ίδιος να γίνεις ο Τριανταφυλλόπουλος και να σταματήσεις να περιμένεις να καθαρίσει για την πάρτη σου ο κάθε Τριανταφυλλόπουλος. Πλήρωσε δικηγόρους, ζήτα τα έγγραφα από το δήμο δρυμαλίας κατέθεσε στον εισαγγελέα και διεκδίκησε μόνος σου τη ζημιά που σου προκαλεί το πάρκο. Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει τσακώσει τον σύμβουλο του σημερινού πρωθυπουργού και νομίζει κανείς σας ότι θα κάτσει να ασχοληθεί με τα δικά μας λαμόγια; Όποιος το πιστεύει αυτό μάλλον...ονειρεύεται γιατί μάλλον είναι από την Κόρωνο. Ήθελα να ξερα: Τόσο ανίκανοι είστε σεις οι Ναξιώτες και δεν μπορείτε να βάλετε τους κατεργάρηδες στη θέση τους; Όλα έτοιμα και από τους άλλους τα θέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δείτε επίσης και το παρακάτω:

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=129561&cid=4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Zorro σε χει φάει ο Μάκης. Δείτε το να, δείτε τ' άλλο...Τι σχέση έχει αυτό το άρθρο με την Κόρωνο μου λες; Ότι σας έρθει λέτε; Και επίσης μπορείς να μας πεις εσύ ή κάποιος που γνωρίζει ΥΠΕΥΘΥΝΑ σε ποιο νόμο έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός η Κόρωνος; Δε λέω πως έχω ακούσει ότι δεν είναι παραδοσιακός, αλλά απ'την 'αλλη, μόνο εσένα ακούω να το λες πως είναι. Ούτε η Μαρία η Γανωτή δεν έχει μπει στον κόπο να το επιβεβαιώσει ούτε κανείς άλλος. Και δίκιο να 'χεις όμως, ξέρεις ή έχεις μετρήσει την απόσταση του αιολικού πάρκου και είδες ότι είναι μικρότερη από αυτή που επιτρέπεται στους παραδοσιακούς οικισμούς; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Προς Ανώνυμο (30 Απρίλιος, 2010 18:39)

    Ανεβάζω κάποιους συνδέσμους για να μπορέσουν οι αναγνώστες του Blog, να αποκτήσουν μια περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τα αιολικά πάρκα ανά την ελληνική επικράτεια.

    Η ενέργεια αυτή δεν υποχρεώνει κάποιον για να ακολουθήσει τους συγκεκριμένους συνδέσμους. Δεν κατευθύνω τον κόσμο, αυτό είναι δουλειά άλλων, εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα προς την οικονομική κατοχή του Δ.Ν.Τ.

    Τώρα σε ότι αφορά την Κόρωνο και τον παραδοσιακό οικισμό. Αφού το έχεις διαβάσει μόνο από εμένα και έχεις και την περιέργεια για να μάθεις, τότε υποχρεούμαι να σε ενημερώσω.

    Ο Νόμος γράφει κατά λέξη:

    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΚΟΡΩΝΟΣ
    ΦΕΚ: 504
    ΔΗΜΟΣ: ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΦΕΚ: 14/7/1988
    ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ/ΜΕΤΑΒΟΛΗ
    ΝΟΜΟΣ: ΚΥΚΛΑΔΩΝ

    Όποιος έχει την οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορεί απ’ την Δευτέρα να απευθυνθεί στην Πολεοδομία Νάξου για να ενημερωθεί.

    Υ.Γ. Οι προβοκάτορες στην Ελλάδα του Δ.Ν.Τ. δεν θα έχουν καμία απολύτως τύχη διότι τα δυο πόδια του έλληνα, μπορεί να μπουν σε ένα παπούτσι αλλά από την άλλη τα «λαμόγια» θα είναι μαζεμένα, μα πολύ μαζεμένα, μακριά από μίζες και αρπαχτές.

    Asta la Vista
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μπράβο ρε Zorro. Σε ευχαριστώ εγώ προσωπικά. Έτσι με μαχαίρι και μπαμπάκι να τους σφάζεις. Πού είναι τώρα οι τσάμπα μάγκες; Να δεις που θα κρυφτούν στα σμυριδορυχεία αλλά και με τις κομπίνες που έχουν γίνει εκεί, ούτε αυτά δε θα τους θέλουν. Υπομονή και επιμονή φίλε. Και οι τύποι θα θαφτούν από μόνοι τους. Μικρά και μεγάλα λαμόγια κατέστρεψαν αυτή τη χώρα. Κομμένος ο βήχας τούδε και στο εξής...ΚΟΜΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κάλλιο αργά παρά αργότερα...

    Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δρυμαλίας, πήρε επιτέλους θέση (με αρκετή καθυστέρηση), για το «ενεργειακό» έγκλημα που πάει να συντελεστεί στο νησί μας.

    Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ανακοίνωση.

    http://politistikosdrymaliasnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_5443.html

    Asta la Vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο για να διαπιστώσετε τι θα επέλθει λίαν συντόμως και στην Νάξο.

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=137834&cid=4

    Απ’ ότι αντιλαμβάνεστε, η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει εντελώς. Οι πράσινοι επιχειρηματίες συμπεριφέρονται ως «αποικιστές» και ασκούν τρομοκρατία με την συμβολή πάντα των δυνάμεων καταστολής.

    Όντως έρχονται τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα.

    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ;

    Δεν νομίζω! Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ναξιώτες θα βρούμε την δύναμη και θα αντισταθούμε σε αυτά που έρχονται.

    Υ.Γ. Ανυπακοή και Αντίσταση!

    Asta la Vista,
    Zorro.!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δείτε το παρακάτω οπτικοακουστικό ντοκιμαντέρ.

    http://vimeo.com/15579167

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ωραία. Τώρα μας ξέρουν και στην Άνδρο. Αυτός είσαι Μανωλά. Έκανες για άλλη μία φορά διάσημη την Κόρωνο, με την κακή έννοια, βεβαίως, βεβαίως. Να είναι καλά οι μαλακίες που λέγατε και εσύ και το φερέφωνό σου, ότι θα ρχόντανε τουρίστες από το εξωτερικό να θαυμάσουν το αιολικό πάρκο της Κορώνου, λες και δεν έχουν εκεί που μένουν. Είδαμε και τα αντισταθμιστικά σου έργα. Τα φάγατε αυτά. Ένας χρόνος έχει περάσει και ούτε μουσείο υπάρχει ούτε ανεμόμυλος. Και αφήστε της μαλακίες ότι φταίει η αρχαιολογία που δε σας αφήνει να τα κάνετε όπως να 'ναι για να λέτε ότι τα κάνατε. Παράνομοι ήσασταν, παράνομοι είστε και για αυτό δε κάνετε τίποτα σωστό και τελειωμένο. Εσείς βαλτώσατε τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Με σχετική απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρυμαλίας , στη συνεδρίαση του στις 24 Αυγ 2010 αποδέχθηκε το ποσό των 26.766,79 ευρώ από τη λειτουργία του Αιολικού Πάρκου Κορώνου . Το ποσό αυτό αναλογεί στο δημοτικό τέλος 3% για τη λειτουργία του πάρκου από 1 Ιαν 2010 έως 4 Ιουν 2010 και από αυτά 21.413,43 ευρώ , που αποτελούν το 80% , κατανέμονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορώνου για έργα περιβαλλοντικών δράσεων , έργα τοπικής ανάπτυξης και τοπικής υποστήριξης όπως προβλέπονται από το νόμο . Με προηγούμενη απόφαση του το Δ.Σ. του Δήμου Δρυμαλίας είχε αποδεχθεί το ποσό των 3.261,56 ευρώ που ήταν το δημοτικό τέλος 3% της περιόδου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2009 , που ξεκίνησε να λειτουργεί το πάρκο και από αυτά το 80% (2.609,25 ευρώ) κατανεμήθηκαν στη Κόρωνο .

    Αξίζει να σημειωθεί πως με το κλείσιμο του ισολογισμού του έτους 2010 της εταιρίας που διαχειρίζεται το Αιολικό Πάρκο θα δικαιούται , σύμφωνα με το νόμο , η Κόρωνος το 10% επί των κερδών της εταιρίας και δε πρέπει να ξεχνάμε και τις θέσεις εργασίας .

    Η φωτογραφία είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 16 Σεπτεμβρίου 2010 και την χρησιμοποιεί αναλύοντας κάποιο θέμα για τα αιολικά πάρκα του δημοσιογράφου Βασίλη Γεωργά .
    Αναρτήθηκε από Γιώργος Α. Μανωλάς στις 10/20/2010 11:14:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τώρα πια αυτό το 3% έχει μειωθεί μετά από το Νόμο για την επιτάχυνση των ΑΠΕ σε 1,7% επί της τιμής πώλησης του ρεύματος προ Φ.Π.Α.. Και από αυτό το 1,7% πλέον, η Κόρωνος θα παίρνει το 80%. Άρα, αναλόγως και την παραγωγή ρεύματος βέβαια η "είσπραξη" θα μειωθεί ριζικά, χάρη στο ΠΑΣΟΚ και στους Μανωλάδες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προεκλογικά το Αιολικό Πάρκο και να δείξουν ότι κάτι έγινε. Μας πούλησαν σε ιδιώτες όπως κάνει και η κυβέρνησή τους. Και σε λίγο δε θα έχουμε ούτε να φάμε. Όσο για τις θέσεις εργασίας εγώ ξέρω ότι είναι μόνο μία, που την έχει ένα παλικαράκι Κορωνιδιάτης και φυλάει τα περιφραγμένα στρέμματα που ουσιαστικά τα χαρίσαμε. Σε λίγο καιρό που δε θα έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα εξαιτίας όλων αυτών των κακών επιλογών, και θα τα χρειαζόμαστε για βοσκοτόπια να δω τι θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ποιος φούρνος γκρεμίστηκε; Πέταξαν οι Αξώτες έξω τον Μανωλά από την πολτική ζωή του τόπου; Και τι θα γίνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μόνο αυτό λες; Το απίθανο είναι ότι ο Νικηφόρος Χωριανόπουλος που είναι από την Κωμιακή, το χωριό των κρομμυδάδων (όπως θα λεγε κι ο Μανωλάς) τον ξεπέρασε σε σταυρούς, πολλοί από τους οποίους προέρχονται και από την Κόρωνο! Μανωλά, η Δανέζα πεθερά του Χατζησάββα (αυτού ντε που κάνατε μαζί την μπίζνα με το αιολικό), σου έχει κρατήσει κρυψώνα στη Δανία για να γλυτώσεις και εσύ ή θα βολευτείς με τους δύο πατριώτες μας, μεγαλοστελέχη του Υπουργείου Οικονομικών που βοήθησαν στην μπίζνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αξίζει να το διαβάσεις, ακολούθησε το link.

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=377890&dt=13/01/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το σχόλιο 06 Νοέμβριος, 2010 14:01 διαγράφηκε διότι περιείχε συγκαλυμμένα υβριστικά σχόλια προς φυσικά πρόσωπα. Για λόγους διατήρησης όμως του διαλόγου, επαναδημοσιεύεται λογοκριμένο, όπου κρίνεται ότι θίγει συγκεκριμένα πρόσωπα. Παρακαλώ πολύ τους ανώνυμους σχολιαστές να δείχνουν λιγότερη εμπάθεια και να μένουν στην ουσία.

    Ακολουθεί το σχόλιο:

    "Ε, ρε μυαλά... Συγχαρητήρια ρε για τα φράγκα. Να σου πω τι να τα κάνετε; Να τα δώσετε σε δύο δασκάλους. Έναν φιλόλογο και έναν μαθηματικό.

    Ο φιλόλογος θα μάθει εσένα να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, έτσι ώστε άλλη φορά, να απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε:
    Εσύ μου λες για τα λεφτά που πήρε η Κόρωνος. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ.
    ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ!!
    Αυτό το κάναμε γαργάρα. Είμαι λοιπόν καλοπροαίρετος και θεωρώ πως απλώς δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και όχι ότι το απέφυγες...

    Αλλά για να πάμε και στα λεφτά: Αριθμητική ξέρεις; Πράξεις ξέρεις; Πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση; Αυτά τα βασικά, πληρώστε έναν μαθηματικό να σας τα μάθει. Χρειάζονται που και που.

    Αν ήξερες λοιπόν να διαβάζεις. Θα είχες διαβάσει στη 2η σελίδα της Σύμβασης του αιολικού που έκανε ο Μανωλάς με τον φυγόδικο τον Χατζησάββα, ότι ο δήμος "νοίκιασε" στην εταιρεία για 25 χρόνια, 600 στρέμματα γης!!!
    Να το ξαναπώ; Εξακόσια στρέμματα !!!!!

    Για τα 600 στρέμματα αυτά, ο δήμος όπως λες εσύ πήρε συνολικά 26766,79+3261,56= 30028,35€ (αν βέβαια τα διάβασες σωστά από τις αποφάσεις του Δήμου). Πήρε λοιπόν 30028,35 για 7 μήνες. Δηλαδή: 30028,35/7=4290€ το μήνα περίπου.
    4290*12=51480€ το χρόνο.
    Πολλά λεφτά ε;
    Διαίρεσέ τα όμως με τα στρέμματα που τους δώσατε:
    51480/600=85,8€ το χρόνο για κάθε στρέμμα!!!!

    Νοικιάσατε δηλαδή 1 στρέμμα γης στην εταιρεία να το κάνει ό,τι θέλει, να πάει να ρίξει μπάζα κολλητά στον εναέριο, να θάψει αρχαία να ανοίξει δρόμους, να ρίξει μπετά για 86 € το χρόνο !!!!!

    Μπράβο ρε. Πιάσατε την καλή. Να σου πω ρε ξεφτέρι, επειδή το καλοκαίρι δεν έχω που να μείνω θα μου νοικιάσεις το σπίτι σου για τους 3 καλοκαιρινούς μήνες με 100 €; Σου δίνω παραπάνω λεφτά γιατί παρά το ότι είναι λιγότεροι οι μήνες και τα τετραγωνικά (από το στρέμμα), μου δίνεις επιπλωμένο σπίτι μέσα σε παραδοσιακό οικισμό και εγώ το αναγνωρίζω αυτό.Ε; Τι λες; Και να υπογράψουμε και συμβόλαιο να στο νοικιάζω για 25 καλοκαίρια; ******* Θέλεις; Και αυτό ευκαιρία είναι.

    **************************************. Εσείς οι υπόλοιποι ************* της Κορώνου, φάτε ψίχουλα και να δώσετε και τα σπίτια σας την άλλη φορά.

    Και άλλη φορά να βάζεις και το λινκ από αυτόν που αντιγράφεις ************** (http://koronosnews.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html) και να του πεις κι όλας να αλλάξει το 16 σεπτεμβρίου 2010 γιατί η φωτογραφία είναι στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 19 του Σεπτέμβρη στη σελ.10 (http://enet.s3.amazonaws.com/2010/09/190910/KE190910-FULL.pdf).
    Ούτε αυτό δεν μπορείτε να κάνετε σωστά *******.
    Για αυτό σας λέω: Επενδύστε αυτά τα ψίχουλα σε δασκάλους μπας και δείτε προκοπή."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Διευκρινίζεται ότι το παραπάνω λογοκριμένο σχόλιο απευθύνεται στον ανώνυμο σχολιαστή, ο οποίος ανάρτησε σχόλιο στις 06 Νοέμβριος, 2010 00:06 αντιγράφοντας πιστά (Copy-Paste), ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Γεωργίου Α. Μανωλά συμπεριλαμβάνοντας και τα στοιχεία δημοσίευσής της.

    Το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ανώνυμο σχόλιο, το έχει αναρτήσει ο ίδιος ο κ.Μανωλάς. Είναι μία απλή "αναπαραγωγή" της ανάρτησης του κ. Μανωλά στο blog http://koronosnews.blogspot.com από ανώνυμο σχολιαστή.

    Είναι άλλωστε προφανές ότι αν ήθελε ο ίδιος ο κ.Μανωλάς, να το αναρτήσει σαν σχόλιο σε αυτό το blog, θα το είχε κάνει επώνυμα, αφού έτσι και αλλιώς το κείμενο ταυτίζεται απόλυτα με την επώνυμή του ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τι ακούγεται ρε μάγκες, θα εγκατασταθούν στο νησί αιολικοί βιομηχανικοί σταθμοί; Μη παραξενεύεστε, η αρχή έγινε στην Κόρωνο, εκεί άνοιξε η κερκόπορτα. Ο υπεύθυνος είναι γνωστός, αλλά ο λαός της Νάξου τον έστειλε σπίτι του. Εξάλλου μας είχε προϊδεάσει και ο σύντροφος Zorro για το τι θα επακολουθήσει.

    Στις 5 Ιανουαρίου του 2010, ο σύντροφος Zorro είχε γράψει το εξής:

    «Το έχω γράψει και άλλες φορές, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Μ*****ς. Όμως έκανε την αρχή με την Κόρωνο και τώρα μπορεί να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος με τον κίνδυνο να φυτευτούν ανεμογεννήτριες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Νάξου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Απορρίφτηκαν μελέτες για αιολικά πάρκα

    Καταψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο, συνολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322 MW…..

    Περισσότερα εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417554&cid=8

    Αυτά να τα βλέπουν τα παπαγαλάκια εκεί στην Κόρωνο που αναγράφουν στα καθοδηγούμενα blog τους, ότι τα αιολικά πάρκα είναι το μέλλον. Ναι, τα αιολικά πάρκα μπορεί να είναι το μέλλον, αλλά όχι εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων των περιοχών που τοποθετούνται.

    Τέλος με τα παραμύθια, άμεσα πρέπει να γίνει σχετική μελέτη και για το αιολικό της Κορώνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή